top of page

Bu kursun amacı ebelik alanında lisansüstü öğrenim gören öğrencilere senaryo temelli simülasyon eğitimi verilerek omuz distosisi yönetiminde becerilerini geliştirmektir. Omuz distosisi vakalarının yönetiminde daha donanımlı ebeler yetiştirmek ve bakım becerilerini geliştirmek için yüksek pratik eğitime dayalı simülasyon sistemlerinin yer aldığı bir eğitim programının oluşturulması hedeflenmiştir. Bu etkinlik ile ebelik alanında lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin normal spontan doğum sırasında omuz distosisi yönetimi konusunda yetkinliklerini arttırmak amaçlanmıştır.

 

Bu kurs kapsamında, ebelik alanında lisansüstü öğrenim gören öğrencilere, simülasyon maketinin kullanımı ve senaryolarla omuz distosisi yönetimi ile ilgili uzman bir ekip tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verilmesi planlanmıştır. Bu etkinlik ile simülasyon gerçeklik düzeyinde ebelik alanında lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin omuz distosisi vakalarına hızlı bir şekilde müdahale etmeleri sağlanacaktır. Böylece simülasyon ile gerekli beceriyi kazanan öğrenciler klinik ortamda gerçeklik şokunu daha düşük düzeyde yaşayacak, hata yapma riski azalacak, anne ve yenidoğan sağlık düzeyi artacaktır. Simülasyon eğitimi ortamı, öğrencilerin omuz distosisine yönelik varolan teorik bilgilerinin klinik ortama aktarılmasında gebeye veya bebeğe zarar verme riskini ortadan kaldırarak öğrencilerin deneyim kazanmasını sağlayacaktır. Program süresi 2 gün olup toplam 16 saat olarak planlanmıştır.

Bu kurs için TÜBİTAK 2237-A Etkinlik Düzenleme Desteği Programına başvurulmuş olup kabul edilmesi halinde düzenlenecektir. 

omuz distosisi.jpg
bottom of page